Sementara itu panaskan air kukusan; Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau. Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis. Ukus adunan tadi sehingga masak. Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ): Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Bahagian luar yg hijau rasanya manis, dan dilengkapi bahagian dalam berwarna putih lemak .
Resepi kuih nona manis yg lembut, harum dan menarik rupa bentuknya. Jadi kita buat warna oyen lah pulut dia puas dah tgok. Bahagian luar yg hijau rasanya manis, dan dilengkapi bahagian dalam berwarna putih lemak . Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Ukus adunan tadi sehingga masak. Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan . Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ):
Resipi sedap dan mudah untuk kuih sri muka oyen.
Angkat dan salut dengan tepung kacang hijau. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Resepi kuih nona manis yg lembut, harum dan menarik rupa bentuknya. Resipi sedap dan mudah untuk kuih sri muka oyen. Jadi kita buat warna oyen lah pulut dia puas dah tgok. Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau. Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Ukus adunan tadi sehingga masak. Bahagian luar yg hijau rasanya manis, dan dilengkapi bahagian dalam berwarna putih lemak .
Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau. Tuangkan adunan yang berwarna hijau tadi memenuhi 3/4 acuan kuih lompang. Sementara itu panaskan air kukusan; Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Resepi kuih nona manis yg lembut, harum dan menarik rupa bentuknya. Resipi sedap dan mudah untuk kuih sri muka oyen. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Kuih lompat tikam untuk warna hijau:
Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Kuih lompat tikam untuk warna hijau: Tuangkan adunan yang berwarna hijau tadi memenuhi 3/4 acuan kuih lompang. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
Jadi kita buat warna oyen lah pulut dia puas dah tgok.
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Sementara itu panaskan air kukusan; Ukus adunan tadi sehingga masak. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ): Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. * 1 cawan tepung beras * 3 cawan air (2 cawan air+1 cawan air daun pandan) * sedikit pewarna hijau pandan *. Resipi sedap dan mudah untuk kuih sri muka oyen. Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau. Resepi kuih nona manis yg lembut, harum dan menarik rupa bentuknya. Angkat dan salut dengan tepung kacang hijau. Jadi kita buat warna oyen lah pulut dia puas dah tgok.
Sementara itu panaskan air kukusan; Resepi kuih nona manis yg lembut, harum dan menarik rupa bentuknya. Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis.
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Resipi sedap dan mudah untuk kuih sri muka oyen. Tuangkan adunan yang berwarna hijau tadi memenuhi 3/4 acuan kuih lompang. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Kuih lompat tikam untuk warna hijau: Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Ukus adunan tadi sehingga masak.
Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ):
Kuih lompat tikam untuk warna hijau: Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan . Angkat dan salut dengan tepung kacang hijau. Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ): Bahagian luar yg hijau rasanya manis, dan dilengkapi bahagian dalam berwarna putih lemak . Resipi sedap dan mudah untuk kuih sri muka oyen. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. * 1 cawan tepung beras * 3 cawan air (2 cawan air+1 cawan air daun pandan) * sedikit pewarna hijau pandan *. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Ukus adunan tadi sehingga masak.
Resepi Kuih Warna Hijau : Moh Kite Resepi Kuih Seri Muka. Bahagian luar yg hijau rasanya manis, dan dilengkapi bahagian dalam berwarna putih lemak . * 1 cawan tepung beras * 3 cawan air (2 cawan air+1 cawan air daun pandan) * sedikit pewarna hijau pandan *. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis. Resipi sedap dan mudah untuk kuih sri muka oyen. Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan . Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Jadi kita buat warna oyen lah pulut dia puas dah tgok.
Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau kuih warna hijau. Angkat dan salut dengan tepung kacang hijau.
Sementara itu panaskan air kukusan; Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan.
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular.
Ukus adunan tadi sehingga masak.
Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap;
Bahagian luar yg hijau rasanya manis, dan dilengkapi bahagian dalam berwarna putih lemak .